Logo van Vereniging de Stichtse Aanspanning Doorn

Achtergrond


De basis van onze vereniging is het plezier in het omgaan met paarden en het aangespannen rijden. De Vereniging Stichtse Aanspanning Doorn hecht er belang aan dat de aanspanningen veilig de weg op kunnen of kunnen meedoen aan een evenement op terrein. Klik hieronder voor onze reglementen. 

Wilt u meer weten over de vereniging, evenementen of het lidmaatschap neem dan contact op met behulp van ons Contact formulier . Wilt U inschrijven voor de Kastelentocht Doorn, ga dan naar de speciale pagina.

Werkgroep Kastelentocht Doorn


Elk jaar weer, op de derde zondag van augustus, verandert er iets in Doorn. Dan komen de tijden van weleer weer tot leven met de Kastelentocht voor klassieke en authentieke Rijtuigen, georganiseerd door Vereniging de Stichtse Aanspanning. Jaarlijks nemen ruim 100 klassieke en fraai gerestaureerde rijtuigen deel aan deze tocht, die langs de kastelen en buitenhuizen rondom Doorn voert. De deelnemers komen uit uit alle streken van het land, maar ook doen regelmatig Belgische en Duitse eigenaren van Rijtuigen mee. De koetsiers en de meerijdende gasten zijn gekleed in kostuums uit de tijd waarin het rijtuig gebouwd werd

Werkgroep Historisch Gerij


Aan de hand van gegevens zoals naamplaatjes, as- en wielmerken (veelal symbolen en nummers) worden de historische gegevens van de rijtuigen vastgelegd. Alle gegevens, inclusief een serie foto’s, worden vastgelegd en de eigenaar van het rijtuig krijgt een officieel genummerd certificaat. 12 leden kent de werkgroep Historisch Gerei van de Stichtse Aanspanning.
Sinds haar oprichting op 15 februari 1976 heeft deze enthousiaste groep rijtuigliefhebbers bijna 500 Rijtuigen in Nederland geïnventariseerd en vastgelegd. Het certificaatnummer wordt tevens ergens op het rijtuig aangebracht en alle gegevens worden in een computer opgeslagen. De leden van de werkgroep Historisch Gerei hebben tezamen een onschatbare kennis opgebouwd van historische rijtuigen. Bovendien beschikken ze over een uitgebreide bibliotheek. Zo werkten leden mee aan de productie van de catalogus koetsenveilingen.
Heeft u dus vragen over hoe de oorspronkelijke staat van uw rijtuig moet zijn geweest, zoekt u advies en hulp bij de restauratie van een rijtuig, er is vast één van de werkgroepleden die u verder kan helpen.

Het Bestuur

Bestuur:

  • Herman Schouten, interim Voorzitter
  • Jeanet de Goede, Secretaris
  • Wilma Schouten, Rittencoördinatie en Redactie Heraut


     Michiel van de Watering, neemt de administratieve taken
     van de penningmeester waar.


Binnenkort stellen we u het voltallige nieuwe bestuur voor

(onder voorbehoud van instemming door de ALV)


Vragen aan het bestuur kunt u via dit formulier stellen.


CONTACT

 
 
 
 
 

Word “Vriend van

de Kastelentocht Doorn”

voor € 10,00.

Scan de QR-code; Gebruik de Camera App op je telefoon.


De QR-code is geldig tot 11 augustus 2024.