Wergroepen van de Stichtse Aanspanning Doorn

Werkgroep Kastelentocht Doorn

Het heeft even geduurd, maar hier is hij dan: de nieuwe homepage van de Vereniging "De Stichtse Aanspanning - Doorn" . Geheel in de stijl van de internet-site van de Kastelentocht Doorn. . Ook nieuw is ook de webmaster. Om een betere taakverdeling te krijgen hebben we Barry Schaasberg, die samen met Ingrid naast andere bestuurstaken ook al de redactie voert van de Stichtse Heraut ontlast en Ron Woering (die het ontwerp van de homepage maakte) gevraagd ook als webmaster op te treden.
Barry hartelijk dank voor je webmasterschap van het afgelopen jaar.
Naast de aankondiging in de Stichtse Heraut zult hier de gegevens van de komende evenementen kunnen vinden en natuurlijk de komplete agenda
Verslagen van gereden ritten en evenementen vindt u onder de knop "nieuws"
Kopij voor deze website kunt u sturen aan webmaster@stichtseaanspanning.nl

Werkgroep Historisch Gerei

Aan de hand van gegevens zoals naamplaatjes, as- en wielmerken (veelal symbolen en nummers) worden de historische gegevens van de rijtuigen vastgelegd. Alle gegevens, inclusief een serie foto's, worden vastgelegd en de eigenaar van het rijtuig krijgt een officieel genummerd certificaat. 12 leden kent de werkgroep Historisch Gerei van de Stichtse Aanspanning.

Sinds haar oprichting op 15 februari 1976 heeft deze enthousiaste groep rijtuigliefhebbers bijna 500 Rijtuigen in Nederland geïnventariseerd en vastgelegd.
Het certificaatnummer wordt tevens ergens op het rijtuig aangebracht en alle gegevens worden in een computer opgeslagen.

De leden van de werkgroep Historisch Gerei hebben tezamen een onschatbare kennis opgebouwd van historische rijtuigen. Bovendien beschikken ze over een uitgebreide bibliotheek. Zo werkten leden mee aan de productie van de catalogus koetsenveilingen. Heeft u dus vragen over hoe de oorspronkelijke staat van uw rijtuig moet zijn geweest, zoekt u advies en hulp bij de restauratie van een rijtuig, er is vast één van de leden die u verder kan helpen
Klik hier voor de speciale website van de Werkgroep Historisch Gerei .

Waar is de werkgroep Lunters Daagje Paardsturen ?

De werkgroep is inmiddels opgegeaan in de "Stichting Lunters Daagje Peerdsturen"

Ruim 70 aanspanningen hadden zich vorig jaar aaangemeld voor het Lunters Daagje Peerdsturen, een teken dat het inmiddels uitgegroeid is tot een evenement van ongekende populariteit. Temeer als u zich realiseert dat er ruim 150 aanmeldingen waren !
Aan de Hessenweg te Lunteren ligt de Goudsberg, een voormalige zandafgraving, ook wel bekend als de Kuil van Lunteren. In september wordt daar dé dag voor de recreatieve mensport beoefenaars georganiseerd.

Er is een samengestelde wedstrijd bestaande uit een wegparcours dat leidt naar de directe omgeving van de kuil van Lunteren, gevolgd door een vaardigheidsproef met een kegeltjesbaan. Verder wordt er een hindernisparcours met een ware waterhindernis verreden. Dit onderdeel weet altijd veel publiek te trekken.

Natuurlijk behoort een dressuurproef tot de onderdelen van de samengestelde wedstrijd Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers op hun stuurmanskunst en dressuurkwaliteiten.
Een andere mogelijkheid op de vaardigheden met het aangespannen paard te toetsen is de boomsleepproef. Tussen de kegels met daarop de welbekende tennisbal als verklikker moet een drie meter lange boomstam versleept en verplaatst worden.
De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking, die elk jaar langer en rumoeriger dreigt te worden, want voor bijna iedere deelnemer is er een prijs.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:
B. Bloemert
H. Brunekreef ( voorzitter)
Mevr. B. van Silfhout-van de Brandhof