Verslagen van Ritten

(in omgekeerde chronologische volgorde)

Kastelentocht Doorn ( door Heleen Schaasberg) kastelentoch schaasberg

Na een jaar flink lessen was het zo ver ik mocht met onze Victoria en onze bonte cob de kastelentocht rijden. We stonden vroeg op om naar stal te gaan. De dag er voor hadden we de Victoria al klaar gezet en ons paard gewassen. Ik was benieuwd of die bonte man nog een beetje schoon was. Gelukkig was dat zo en konden we vlot op weg.
We waren vroeg op de parkeer plaats om in te spannen. Dat was maar goed ook want vorig jaar was ik passagier en kwamen we een beetje tijd te kort. Nu konden we het rustig aan doen want ik vond het best wel spannend.

Het was erg mooi weer geworden en we konden achter elkaar aan naar het veld om op te stellen. Hij was in het begin best wel druk en wil dan eigenlijk alleen maar lopen. Op het veld zag ik dat veel meer paarden hier last van hadden Onze koetsiersjassen zijn van wol en met dit weer is dat erg warm.

Gelukkig gingen we vlot weer door de poort beginnen aan de ochtendrit. Het was best wel prettig om te rijden in een briesje. Helaas moesten we even stoppen omdat er voor ons een ongeluk was gebeurt, kastelentoch schaasbergop dat moment stonden we in de schaduw en dat maakte het wachten uit te houden. Toen we weer op weg waren konden we weer genieten van alle mensen die langs de weg stonden. Af en toe maakte ons paard zich sterk en was het lastig om hem te houden.
Een maal terug gekomen kregen we de lunchpakketten en hoorde we dat de middagrit was afgelast. Ik vond dat niet erg want het was wel heel warm voor de paarden. Ik had niet verwacht dat ik de Wijnand van Engelen prijs zou krijgen, maar toen werd mijn naam opeens omgeroepen, Ik kreeg een mooie bos bloemen en een hele mooie zweep van Meneer van Engelen, ik hoop hem vaak te gebruiken.
Toen we het veld weer afgingen was Darrowby nog fit genoeg om op het zand even in galop te gaan ik had hem gelukkig goed in de hand. Het was een dag om nooit te vergeten.

Heleen Schaasberg